Sunday, June 26, 2022

Stoltenberg: Mendoj se nuk ka gjasa të ketë një luftë të plotë midis Rusisë dhe NATO-s


Ndërsa agresioni i Rusisë në Ukrainë po vazhdon, Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg mendon se nuk ka gjasa të ketë një luftë të plotë midis Rusisë dhe aleancës.

Stoltenberg duke folur për CNN-në, vlerësoi shfaqjen e unitetit të vendeve të NATO-s për uljen e gjasave për një luftë në shkallë të plotë.

Megjithatë, ai tha se në terren në Ukrainë është “jashtëzakonisht e paparashikueshme” dhe se NATO është përballur me një realitet të ri dhe duhet të përgatitet për periudha afatgjata.

Kur u pyet në lidhje me raportet se Rusia nuk po merr vijën e dekonfliktit, Stoltenberg u përgjigj se kjo është e saktë dhe se “rusët nuk kanë qenë të gatshëm, siç them unë, të përdorin ato linja, por ne supozojmë se nëse ka nevojë, ata do të jetë në gjendje të komunikojë me ne”.

Sekretari i përgjithshëm, i cili duhej të bëhej shefi i Bankës Qendrore të Norvegjisë më vonë këtë vit, tani do të qëndrojë si kreu i NATO-s duke pasur parasysh situatën në Ukrainë.

“Ndihem i privilegjuar për të tretën herë, në fakt, të zgjas mandatin tim”, pohoi norvegjezi.

Kur u pyet nëse puna në NATO ishte më e rëndësishme se puna në Bankën Qendrore të Norvegjisë, Stoltenberg u përgjigj “Unë e ndjej se është më e rëndësishme për të ndaluar këtë konflikt të përshkallëzohet në një luftë të plotë mes Rusisë dhe NATO-s”. /Telegrafi/

Lajmet e fundit