Sunday, July 3, 2022

Si dështuan 42 kryetar komunash të VMRO, nuk arritën të sjellin as nga 150 qytetarë në protestë

Sipas vlerësimeve të institucioneve kompetente, sonte në protestën e VMRO-DPMNE-së para ndërtesës së Qeverisë kanë qenë të pranishëm nga 12 deri në 14 mijë qytetarë.

Përveç që flet për kapacitetin e dobët të partisë për të animuar anëtarësinë e saj, flitet edhe për atë se si perceptohen kryetarët e VMRO-DPMNE-së në komunat që ata udhëheqin.

Nëse ndjekim logjikën se gjysma e të pranishmëve në protestë janë nga Shkupi, gjë që ka qenë praktikë e vazhdueshme e protestave dhe simpatizantëve të dy partive më të mëdha politike, atëherë vijmë në faktin se nga brenda në protestë ishin të pranishëm mes 6000 dhe 7000 qytetarë.

VMRO-DPMNE ka kryetar komunash në 42 komuna në vend, shumë prej tyre janë qytete të rëndësishme dhe të mëdha si Manastiri, Prilepi, Shtipi, Velesi, Kavadari…

Nga 42 komuna, VMRO-DPMNE në protestën sonte nuk arriti të marrë as 3% të votave që i kishte fituar vetëm shtatë-tetë muaj më parë.

Është e qartë se sot në protestë kanë dalë vetëm ata anëtarë besnikë të partisë dhe bashkëpunëtorët më të afërt të kryetarëve të komunave.

Kjo flet mjaftueshëm që njerëzit e zakonshëm mendojnë për Hristijan Mickoski dhe VMRO-DPMNE dhe kryetarët e tyre.

Lajmet e fundit

BEG-ut i merren të gjitha licencat, Bekteshi e mban premtimin

Ashtu siç kishte paralajmëruar ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi, BEG nga tetori nuk do t’i ngrohë më shkupjanët. KRE i mori të gjitha licencat e...

Fillon rregullimi, tamponimi dhe pastrimi i kanaleve në fshatin Dvorcë

Komuna e Pllasnicës sot ka nisur me rregullimin, tamponimin dhe pastrimin e kanaleve si dhe aktiviteteve të tjera në fshatin Dvorcë, kështu njofton kreu...

Miliona denarë nga arka e Studeniçanit shkojnë për shokun e afërt të Azem Sadikit!?

“Eling Dooel Uvoz-Izvos Skopje”, është kjo kompania më e preferuar e Komunës së Studeniçanit.Kjo kompani është ajo që fiton pothuajse çdo tender nga kreu...