Sunday, July 3, 2022

RMV, mbaruan bisedimet ndërmjet Sindikatës dhe Ministrisë për rrogat e mësimdhënësve dhe edukatorëve

Sindikata për Arsim, Shkencë dhe Kulturë (SASHK) ka njoftuar se kanë mbaruar bisedimet me Ministrinë e Arsimit dhe Shkencës në lidhje me rrogat e mësimdhënësve dhe kërkesat tjera të parashtruara para fillimit të grevës, transmeton Portalb.mk.

“Mbaroi xhiro e sotme e bisedimeve me MASH-in, nën kujdesin e një pajtues. Gjithë çështjet që janë hapur, në bazë të kërkesave tona, janë diskutuar, analizuar, argumentuar nga të dy palët. Bisedimet vazhdojnë të premten, kur presim edhe përgjigje konkrete për propozimet tona”, deklarojnë nga Sindikata.

Ndryshe, më 28 prill Sindikata kishte vendosur që të pezullojë grevën në institucionet edukativo-arsimore me qëllim që t’i jep hapësirë Qeverisë për negociata 10 deri 20 ditë.

Në rast se nuk ka zgjidhje të problemit në këtë periudhë nga Ministria për Arsim dhe Shkencë (MASH) dhe Ministria për Punë dhe Politikë Sociale (MPPS), Sindikata paralajmëroi që përsëri do të aktivizohet greva.

SASHK-u e filloi grevën më 11 prill me kërkesë për rritje të pagave dhe disa kërkesa tjera. Në periudhën e grevës, mësimdhënësit kanë refuzuar dy oferta të Qeverisë, fillimisht rritjen e pagës për 10 përqind, pastaj 12 përqind.

Lajmet e fundit

BEG-ut i merren të gjitha licencat, Bekteshi e mban premtimin

Ashtu siç kishte paralajmëruar ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi, BEG nga tetori nuk do t’i ngrohë më shkupjanët. KRE i mori të gjitha licencat e...

Fillon rregullimi, tamponimi dhe pastrimi i kanaleve në fshatin Dvorcë

Komuna e Pllasnicës sot ka nisur me rregullimin, tamponimin dhe pastrimin e kanaleve si dhe aktiviteteve të tjera në fshatin Dvorcë, kështu njofton kreu...

Miliona denarë nga arka e Studeniçanit shkojnë për shokun e afërt të Azem Sadikit!?

“Eling Dooel Uvoz-Izvos Skopje”, është kjo kompania më e preferuar e Komunës së Studeniçanit.Kjo kompani është ajo që fiton pothuajse çdo tender nga kreu...