Tuesday, June 28, 2022

Komisionet për legjislacion të Kuvendit të Kosovës dhe të Shqipërisë nënshkruajnë marrëveshje bashkëpunimi


Komisioni për Legjislacion, Mandate, Imunitete, Rregulloren e Kuvendit dhe Mbikëqyrjen e Agjencisë Kundër Korrupsionit, i kryesuar nga Adnan Rrustemi, kryetar, ka pritur në takim Komisionin për Çështjet Ligjore, Administratën Publike dhe të Drejtat e Njeriut nga Kuvendi i Republikës së Shqipërisë, të kryesuar nga Klotilda Bushka, kryetare.

Me këtë rast, është nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi në mes të dyja komisioneve parlamentare.

Rrustemi, ka thënë se nëpërmjet kësaj marrëveshje, synohet të rritet bashkëpunimi, si dhe shkëmbimi i përvojave në mes të dyja vendeve, për të mirën e qytetarëve.

Ai ka thënë se përvoja parlamentare e Shqipërisë është shumë e rëndësishme për Kosovën, përshirë edhe ajo për procesin e vetingut.

Rrustemi, po ashtu, ka falënderuar Shqipërinë për tërë atë çfarë ka bërë për Kosovën, duke vlerësuar se kontributi i saj ka qenë jetik për Kosovën.

Edhe kryetarja Bushka, e ka vlerësuar lart nënshkrimin të kësaj marrëveshje.

Ajo, ka theksuar se pas nënshkrimit të kësaj marrëveshje, të dyja komisionet, ndër tjera do të merren me monitorimin e marrëveshjeve të nënshkruara nga Qeveria e Shqipërisë dhe Qeveria e Kosovës, duke filluar nga lëvizja e lirë e qytetarëve, lëvizja e lirë e mallrave.

Në këtë kontekst, Bushka, ka thënë se në të ardhmen synohet të formohen edhe grupe punuese të përbashkëta për mbikëqyrjen parlamentare.

Komisioni për Çështjet Ligjore, Administratën Publike dhe të Drejtat e Njeriut nga Kuvendi i Shqipërisë, po qëndron në Kosovë me ftesë të Komisionit për Legjislacion, Mandate, Imunitete, Rregulloren e Kuvendit dhe Mbikëqyrjen e Agjencisë Kundër Korrupsionit. /Telegrafi/

Lajmet e fundit