Tuesday, June 28, 2022

Dalje e madhe e qytetarëve në votime në komunat me shumicë serbe, prinë Zveçani dhe Mitrovica e veriut


Dalje e masive e qytetarëve në votime është vërejtur sot në komunat me shumicë serbe.

Nga tetë komunat me shumicë serbe, komuna e Zveçanit renditet e para me daljen më të madhe të qytetarëve në votime.

Deri në orën 15:00 në këtë komunë kanë dalë 56,91% e qytetarëve. Pas Zveçanit, e dyta renditet Mitrovica e veriut më 55,03% të pjesëmarrjes së qytetarëve.

Edhe komunat tjera me shumicë serbe kryesojnë për numrin më të madh të qytetarëve.

Në Zbuin Potok kanë votuar 47,97% e qytetarëve, në Graçanicë 32,47 %, në Ranillug 46,68%, Partesh 36,30% dhe Kllokot 37,50%.

Dalja e përgjithshme e qytetarëve në votime në tërë territorin e Kosovës deri në orën 15:00 është 26,9%. /Telegrafi/

Më poshtë keni renditjen e komunave me shumicë serbe me daljen më të madhe të qytetarëve në votime:

Zveçan 56,91%


Mitrovicë e veriut 55,03%


Leposaviq 47,97%


Zubin Potok 44,53%


Ranillug 40,68%


Kllokot 37,50%


Partesh 36,30%

Graçanicë 32,47%

Lajmet e fundit