Tuesday, June 28, 2022

Britney Spears fiton gjyqin ndaj babait të saj, lirohet nga kujdestaria 13-vjeçare


Britney Spears është e lirë – këngëtarja nuk do të jetë më nën kujdestarinë që ka sunduar jetën e saj për 13 vitet e fundit.

Këngëtarja ka përshkruar përfundimin e një marrëveshjeje ligjore që kontrollonte shumë aspekte të jetës së saj për 13 vjet si “ditën më të mirë ndonjëherë”.

“Mendoj se do të qaj”, u tha ajo 35 milionë ndjekësve të saj në Instagram.

Foto: Reuters

Një gjykatës në Los Angeles të premten i dha fund konservatorit të krijuar nga babai i këngëtares 39-vjeçare në vitin 2008, duke hyrë në fuqi menjëherë.

Fansat e saj ishin mbledhur jashtë gjykatës së Los Angeles për të mbështetur Spears, e cila e kishte përshkruar kujdestarinë si abuzive.

“Jeta e saj ishte në rrëmujë dhe ajo ishte në shqetësim fizik, emocional, mendor dhe financiar”, thanë avokatët që përfaqësonin Jamie Spears në dosjet e mëparshme gjyqësore.

Foto: Instagram

Konservatori kishte fuqi mbi financat e saj dhe vendimet e karrierës, plus çështje të mëdha personale, të tilla si vizitat e saj me djemtë e saj adoleshentë dhe nëse ajo mund të rimartohej, shkruan BBC.

Të premten, gjyqtarja e Gjykatës së Lartë të Qarkut të Los Angeles, Brenda Penny, vendosi në favor të kërkesës së këngëtares për t’i dhënë fund, e cila nuk u kundërshtua nga asnjë nga palët e përfshira.

Si pjesë e vendimit, gjykatësi Penny tha se një kontabilist që shërbeu si kujdestar i përkohshëm duhet të mbajë disa kompetenca për të zgjidhur çështjet e vazhdueshme financiare.

Duke iu drejtuar turmës jashtë gjykatës, avokati i Spears, Mathew Rosengart, vlerësoi “guximin” e këngëtarit gjatë seancave gjyqësore.

Ai tha se ishte krenar që ajo “kishte hedhur dritë mbi konservatorët nga Kalifornia në New York” dhe se si rezultat i dëshmisë së saj, legjislacioni i ri ishte miratuar “për t’u përpjekur të sigurohej që konservatorë si ky… të mos ndodhin përsëri”.

Të hënën, këngëtarja e Baby One More Time dhe Toxic shkroi në Instagram se nuk ishte “lutur asnjëherë për diçka më shumë në jetën”.

Në një paraqitje gjyqësore në qershor, ylli i kërkoi gjyqtarit t’i jepte fund marrëveshjes “abuzive” dhe tha se ishte “e traumatizuar”.

Duke iu drejtuar gjykatës nga distanca, ajo tha se ishte droguar, e detyruar të performonte kundër vullnetit të saj dhe ishte penguar të martohej dhe të kishte më shumë fëmijë. Dëshmia e saj bëri që babai i saj të pranonte të largohej.

Kujtojmë që një konservator përdoret për njerëzit që nuk mund të marrin vendimet e tyre dhe u vendos për shkak të shqetësimeve për shëndetin e saj mendor. /Telegrafi/

Lajmet e fundit